Η “Ελιά Καλαμών” είναι μια πολύ γευστική βρώσιμη ποικιλία, επιτραπέζιας μεγαλόκαρπης “μαύρης ελιάς”, αναγνωρισμένη παγκοσμίως, η οποία οφείλει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της στις άριστες συνθήκες ωρίμανσης εξαιτίας του μεσογειακού κλίματος της Ελλάδος και του ασβεστολιθικού της εδάφους.
Η “Eλιά Καλαμών” έχει αμυγδαλοειδές σχήμα, πορφυρό-μαύρο χρώμα, σκληρή υφή και εξαιρετική γεύση. Η γεύση αυτή οφείλεται στη διαδικασία ζύμωσης μέσα σε άλμη, η οποία παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά (θαλασσινό αλάτι και νερό) και στην συσκευασία για την διατήρηση της ελιάς όπου αναμιγνύεται με συγκεκριμένες ποσότητες άλμης, ξύδι από κρασί και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.