Τα τοματάκια παράγονται από υδροπονικές καλλιέργειες και συμβάλλουν στη διατήρηση των εδαφικών και υδάτινων πόρων, ενώ γίνεται ελεγχόμενη χρήση αγροχημικών και έχουν χαμηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.
Η αφυδάτωση τους γίνεται με τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας, σε ήπιες συνθήκες θερμοκρασίας (55 – 57ο C) και σε σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός ο τύπος επεξεργασίας διατηρεί το χρώμα, το άρωμα της τομάτας και τα θρεπτικά συστατικά, αποφεύγεται το θερμικό σοκ που προκαλεί καταστροφή των φυτικών κυττάρων. Στο τελικό προϊόν δεν προστίθεται επιπλέον αλάτι, ενώ γίνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.